Jurnaliștilor din Irak li se interzice utilizarea cuvântului „homosexualitate”. Ce termen trebuie folosit în schimb
Full Article 50 second read

Jurnaliștilor din Irak li se interzice utilizarea cuvântului „homosexualitate”. Ce termen trebuie folosit în schimb

Comisia Irakiană de Comunicații și Media a interzis tuturor instituțiilor media, care lucrează pe teritoriul țării, să folosească cuvintele „homosexualitate” și „gen”, scrie Meduza cu referire la CNN. 

Autoritatea a luat decizia ca mass-media din Irak „să nu folosească termenul „homosexualitate” și să folosească termenul corect „deviație sexuală””.

CNN scrie, cu referire la un oficial din Irak, că decizia Comisiei necesită aprobarea finală din partea autorităților. De asemenea, potrivit acestuia, pedeapsa pentru încălcarea noii reguli nu a fost încă stabilită, dar este probabil ca aceasta să prevadă o amendă.

Potrivit sursei, legile irakiene nu interzic în mod expres relațiile sexuale între persoane de același sex, cu toate acestea formularea vagă a articolelor din codul penal, care se referă la încălcarea „normelor morale”, permite ca acestea să fie folosite pentru persecutarea persoanelor LGBT.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: