Jurnalistul Gheorghe Gonța pleacă de la N4, după un mesaj în care s-a pronunțat împotriva referendumului
Full Article 2 minutes read

Jurnalistul Gheorghe Gonța pleacă de la N4, după un mesaj în care s-a pronunțat împotriva referendumului

Gheorghe Gonța a anunțat că emisiunea sa de miercuri, 16 octombrie, de la N4 a fost ultima, în urma unei dispute generate de o postare pe rețelele de socializare legată de referendumul constituțional din 20 octombrie 2024. Jurnalistul a făcut public acest anunț printr-un mesaj succint pe Facebook: „Ultima mea emisiune la N4. Suntem online cu Vasile Costiuc. Eu vă cuprind.”

Această decizie vine după ce postul de televiziune N4, printr-un comunicat oficial, s-a disociat de un mesaj recent al lui Gonța. În postarea sa, jurnalistul sugera două opțiuni pentru cetățenii care vor să își exprime opinia la referendum: să voteze „NU” pentru referendum și să refuze buletinul de vot. Această poziție a fost considerată nepotrivită de către conducerea canalului, care a invocat Codul Deontologic al Jurnalistului pentru a justifica disocierea de opinia personală a angajatului lor.

Administrația postului de televiziune a subliniat că, deși fiecare cetățean are dreptul la propria opinie politică, jurnaliștii ar trebui să fie imparțiali și să nu promoveze public astfel de mesaje.

Gheorghe Gonța a moderat emisiunea politică „Puterea a Patra” la N4 timp de peste un deceniu, cu o pauză între 2016 și 2018, când a realizat o emisiune la un alt post TV. Într-un interviu anterior, el a menționat că a luat în considerare să părăsească din nou N4, din cauza unor posibile presiuni externe asupra managementului postului. Această ultimă decizie pare să fi fost catalizată de recentele tensiuni legate de poziționarea sa față de referendum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: