Kievul anunță că 95 de apărători ai uzinei Azovstal din Mariupol au fost eliberați
Full Article 2 minutes read

Kievul anunță că 95 de apărători ai uzinei Azovstal din Mariupol au fost eliberați

95 de apărători ai uzinei „Azovstal” din Mariupol au fost eliberați din captivitate în urma schimbului de prizonieri de război. Printre aceștia, sunt și 43 de combatanți ai regimentului „Azov”, a anunțat Serviciul de Inteligență din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

În total, 144 de militari ucraineni au fost eliberați.

Amintim că, începând cu 16 mai, de pe teritoriul Azovstal a început evacuarea militarilor ucraineni. Aceștia au fost transportați pe teritoriul controlat de forțele pro-ruse: răniții în spital, iar cei sănătoși – la închisoari controlate de partea rusă. Kievul a declarat că va solicita Moscovei repatrierea combatanților, în schimbul soldaților ruși luați drept prizonieri de război.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, 1730 de combatanți, inclusiv 80 de răniți, s-ar fi predat și au ieșit din uzina Azovstal, unde au petrecut săptămâni la rând în condiții precare: lipsiți de apă potabilă, lumină și medicamente.

În Rusia, aceștia sunt considerați teroriști, iar deputatul Dumei de Stat Leonid Sluțki a propus reintroducerea pedepsei capitalei pentru „pedepsirea” combatanților regimentului „Azov”.

Criminalii nazişti nu ar trebui să facă obiectul unui schimb de prizonieri. Ţara noastră îi tratează uman pe cei care s-au predat sau au fost luaţi prizonieri. Dar în ceea ce îi priveşte pe nazişti, poziţia noastră aici trebuie să rămână neschimbată: aceştia sunt criminali de război şi trebuie să facem totul pentru a-i aduce în faţa justiţiei”, a reacţionat atunci şi preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: