Kliciko: Două blocuri de locuit din Kiev au fost lovite de rachete. Primele imagini VIDEO
Full Article 2 minutes read

Kliciko: Două blocuri de locuit din Kiev au fost lovite de rachete. Primele imagini VIDEO

Capitala Ucrainei ar fi fost ținta unui atac cu rachetă în după-amiaza de 15 noiembrie, informează BBC cu trimitere la presa ucraineană. Informația a fost confirmată ulterior de primarul Kievului Vitalii Kliciko, care a precizat că au fost avariate două blocuri de locuit.

Pe rețelele de socializare au apărut primele imagini cu consecințele atacului. Deocamdată nu a fost precizat numărul de victime. În imagini se vede că a izbucnit un incendiu puternic.

„Atac asupra capitalei. În cartierul Pecersk au fost lovite, potrivit bilanțului preliminar, două blocuri de locuit. Mai multe rachete au fost doborâte de scutul antiaerian în apropiere de Kiev. Medicii și salvatorii sunt la fața locului. Informații mai detaliate urmează mai târziu”, a anunțat Kliciko.

Și primarul orașului Lvov a anunțat că s-au produs mai multe explozii, iar unele cartiere au rămas fără curent electric. Deflagrații ar fi avut loc și la Harkov, unde metroul și-a sistat activitatea.

Atacul s-a produs chiar în timpul summitului G20 din Bali, unde s-a discutat inclusiv situația din Ucraina, iar președintele Valadimir Zelenski a propus 10 pași pentru încetarea războiului. În ajun, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluție prin care pledează pentru tragerea la răspundere financiară a Rusiei pentru invazia Ucrainei. Printre țările care au susținut inițiativa se numără și Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: