Krasnoselski a răbufnit și i-a spus lui Vasnețov problemele care-l frământă: „De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria?”
Full Article 3 minutes read

Krasnoselski a răbufnit și i-a spus lui Vasnețov problemele care-l frământă: „De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria?”

Liderul regiunii separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski, împreună cu așa zisul ministru de Externe Vitalii Igantiev au avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Moldova Oleg Vasnețov. Krasnoselski a menționat că dificultățile din ultimii doi ani asociate cu pandemia de coronavirus și consecințele acesteia au fost înlocuite de noi procese de origine geopolitică, care au un impact negativ grav asupra stării de fapt în Transnistria.

„ Mă străduiesc să ne fac auziți, încerc să înlătur toate speculațiile posibile în jurul Transnistriei care apar pe internet, în diverse mass-media, în declarațiile diverșilor oficiali, convingând că Transnistria nu este un agresor și nu are planuri de a-și ataca vecinii – nici Ucraina, nici Moldova. Dar dacă există agresiune față de Transnistria, firesc, poporul se va ridica pentru a-și apăra patria ”, a subliniat așa-zisul președinte.

Vadim Krasnoselski a amintit și de „actele teroriste și provocatoare”, menționând că sistemul de aplicare a legii din regiune controlează situația.

„Infracțiunile sunt investigate. Au fost deschise dosare penale”, a spus Krasnoselski.

O atenție deosebită a fost acordată situației în care se aflau sute de mii de cetățeni și compatrioți ruși care trăiesc în Transnistria.

„Sunt foarte îngrijorat de interacțiunea umanitară dintre Transnistria și Federația Rusă, în special, obținerea cetățeniei ruse și înlocuirea documentelor existente. Astăzi există o situație catastrofală cu activitatea oficiului consular. Cetăţenii noştri care au paşaport rusesc sunt foarte nemulţumiţi de activitatea punctului de serviciu consular din Tiraspol”, a declarat Vadim Krasnoselski.

În cadrul discuției cu diplomatul rus, liderul regiunii separatiste a mai remarcat că comunitatea mondială discută activ vestea că Rusia a anunțat introducerea unei proceduri simplificate de acordare a cetățeniei ruse rezidenților mai multor teritorii străine.

„ De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria? Nu este corect. Susținem cultura rusă, lumea rusă, avem armonizare cu Federația Rusă ”, a subliniat Vadim Krasnoselski, cerând să se revină la soluționarea problemelor existente, să intensifice munca în această direcție și să se îndeplinească promisiunile făcute cetățenilor din regiunea transnistreană.

Oleg Vasnețov, la rândul său, a vorbit despre activitatea ambasadei. Diplomatul a subliniat importanța schimbului de opinii și a discuției deschise asupra agendei actuale. Diplomatul rus a anunțat vizita ambasadorului general al Ministerului rus de Externe, Vitali Triapițîn, în Transnistria. Oficialul ar urma să ajungă la Tiraspol pe 19 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: