Krasnoselski a răbufnit și i-a spus lui Vasnețov problemele care-l frământă: „De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria?”
Full Article 3 minutes read

Krasnoselski a răbufnit și i-a spus lui Vasnețov problemele care-l frământă: „De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria?”

Liderul regiunii separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski, împreună cu așa zisul ministru de Externe Vitalii Igantiev au avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Moldova Oleg Vasnețov. Krasnoselski a menționat că dificultățile din ultimii doi ani asociate cu pandemia de coronavirus și consecințele acesteia au fost înlocuite de noi procese de origine geopolitică, care au un impact negativ grav asupra stării de fapt în Transnistria.

„ Mă străduiesc să ne fac auziți, încerc să înlătur toate speculațiile posibile în jurul Transnistriei care apar pe internet, în diverse mass-media, în declarațiile diverșilor oficiali, convingând că Transnistria nu este un agresor și nu are planuri de a-și ataca vecinii – nici Ucraina, nici Moldova. Dar dacă există agresiune față de Transnistria, firesc, poporul se va ridica pentru a-și apăra patria ”, a subliniat așa-zisul președinte.

Vadim Krasnoselski a amintit și de „actele teroriste și provocatoare”, menționând că sistemul de aplicare a legii din regiune controlează situația.

„Infracțiunile sunt investigate. Au fost deschise dosare penale”, a spus Krasnoselski.

O atenție deosebită a fost acordată situației în care se aflau sute de mii de cetățeni și compatrioți ruși care trăiesc în Transnistria.

„Sunt foarte îngrijorat de interacțiunea umanitară dintre Transnistria și Federația Rusă, în special, obținerea cetățeniei ruse și înlocuirea documentelor existente. Astăzi există o situație catastrofală cu activitatea oficiului consular. Cetăţenii noştri care au paşaport rusesc sunt foarte nemulţumiţi de activitatea punctului de serviciu consular din Tiraspol”, a declarat Vadim Krasnoselski.

În cadrul discuției cu diplomatul rus, liderul regiunii separatiste a mai remarcat că comunitatea mondială discută activ vestea că Rusia a anunțat introducerea unei proceduri simplificate de acordare a cetățeniei ruse rezidenților mai multor teritorii străine.

„ De ce există o asemenea atitudine față de Transnistria? Nu este corect. Susținem cultura rusă, lumea rusă, avem armonizare cu Federația Rusă ”, a subliniat Vadim Krasnoselski, cerând să se revină la soluționarea problemelor existente, să intensifice munca în această direcție și să se îndeplinească promisiunile făcute cetățenilor din regiunea transnistreană.

Oleg Vasnețov, la rândul său, a vorbit despre activitatea ambasadei. Diplomatul a subliniat importanța schimbului de opinii și a discuției deschise asupra agendei actuale. Diplomatul rus a anunțat vizita ambasadorului general al Ministerului rus de Externe, Vitali Triapițîn, în Transnistria. Oficialul ar urma să ajungă la Tiraspol pe 19 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: