Krasnoselski: Rusia va livra Transnistriei 62 de mii de doze de vaccin Sputnik V
Full Article 1 minutes read

Krasnoselski: Rusia va livra Transnistriei 62 de mii de doze de vaccin Sputnik V

Tiraspolul va primi 62 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut, pe 1 aprilie, de către liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, care s-a deplasat la Moscova. 

„Am avut o întâlnire de lucru cu adjunctul Administrației președintelui Rusiei Dmitrii Kozak. Am ajuns la un acord principial privind livrarea în Transnistria a 62 000 de doze de vaccin „Sputnik V””, a anunțat Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că primul lot va cuprinde 42 de mii de doze și va ajunge în stânga Nistrului până la sfîrșitul lunii aprilie. Un alt lot, care va cuprinde 20 de mii de doze, va ajunge în mai.

„Livrările ulterioare le vom discuta ulterior”, a mai spus liderul transnistrean.

***

Campania de vaccinare a început în stânga Nistrului pe 29 martie, cu serurile AstraZeneca (1810 doze), din lotul donat anterior de guvernul României. Ulterior, în Transnistria au fost transportate și 942 de doze din serul „Pfizer”.

Pe 24 martie, Sovietul Suprem de la Tiraspol cerut ajutorul președintelui Rusiei Vladimir Putin pentru facilitarea livrării cât mai urgente în Transnistria a vaccinului anti-Covid Sputnik V.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: