După ce a suspendat imunizarea, Tiraspolul cere ajutorul lui Putin pentru a obține vaccinul Sputnik V
Full Article 2 minutes read

După ce a suspendat imunizarea, Tiraspolul cere ajutorul lui Putin pentru a obține vaccinul Sputnik V

Sovietul Suprem de la Tiraspol va expedia președintelui Rusiei o solicitare oficială cu scopul facilitării livrării cât mai urgente în Transnistria a vaccinului anti-Covid Sputnik V. Un comunicat de presă în acest sens a fost publicat pe 24 martie.

Decizia privind implicarea directă a lui Vladimir Putin a fost luată de „organul legislativ” de la Tiraspol.

„În cadrul adresării, Sovietul Suprem își exprimă recunoștința față de ajutorul acordat de Federația Rusă poporului transnistrean. Însă al treilea val al pandemiei de coronavirus a provocat o situație critică în domeniul sănătății din republică”, se arată în declarația reprezentanților Tiraspolului.

Aceștia au argumentat că indicii privind infectarea și numărul de decese au crescut, spitalele sunt pline în proporție de 97%, iar numărul persoanelor infectate depășește de două ori pe cel al pacienților care se însănătoșesc.

„Imunizarea este în acest moment singurul mijloc de a opri răspândirea virusului și de a salva vieților oamenilor”, au mai precizat autoritățile de facto din stânga Nistrului.

Copii ale documentului vor fi trimise și Sovietului Federației, precum și conducerii Dumei de Stat.

📄 Верховный Совет направит в адрес Президента России обращение с просьбой оказать содействие в организации скорейшей…

Publicată de Верховный Совет ПМР pe Miercuri, 24 martie 2021

***

Campania de vaccinare din Transnistria urma să înceapă pe 12 martie cu serurile AstraZeneca donate de guvernul României. Pe 18 martie, liderul de la Tiraspol a precizat că s-a luat decizia de a suspenda imunizarea. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: