Kremlinul, reacție la decizia Moldovei de a se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI: „Un joc politic”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul, reacție la decizia Moldovei de a se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI: „Un joc politic”

Kremlinul reacționează la decizia Republicii Moldova de a prăsi Adunarea Interparlamentară a CSI. Potrivit șefului comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, Grigorii Karasin, tot el membru al comisiei internaționale a CSI, a catalogat decizia Chișinăului drept „un joc politic”, în favoarea Occidentului, scrie Ria Novosti.

„Ei fac un joc politic sub numele „Voi jura credință Occidentului”, actuala lor conducere, a Moldovei, din păcate. Așa că vă puteți aștepta la orice”, a spus Karasin.

Fostul ministru adjunct de externe al Federației Ruse a reamintit că Moldova nu și-a trimis reprezentantul la evenimentele Aduunării CSI de jumătate de an și nici la recenta ședință a Adunării de la Sankt Petersburg nu a existat niciun reprezentant.

„Acolo se fac o mulțime de declarații. Ne vom baza pe faptul că nu se vor lua decizii serioase în interviuri și declarații”, a subliniat senatorul.

Precizăm că președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat pe 15 mai că a luat decizia a inițiat procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI). Potrivit speakerului, retragerea Moldovei din CSI este un prim pas, urmând a fi evaluați și alți pași în acest sens: „CSI este o organizație creată de Rusia. (…) Noi nu mai putem sta la o masă de discuție cu un stat agresor”, a conchis Grosu.

Declarațiile speakerului au fost criticate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Socialiștii susțin că Moldova „nu va supraviețui fără CSI” și anunță că lansează o campanie la nivel național pentru păstrarea calității de membru al țării noastre în CSI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: