La ce prețuri au ajuns zborurile din Israel spre Moldova? Câți moldoveni rămân în țară și ce opțiuni au
Full Article 4 minutes read

La ce prețuri au ajuns zborurile din Israel spre Moldova? Câți moldoveni rămân în țară și ce opțiuni au

În pofida războiului din Israel, avioanele continuă să zboare de pe aeroportul din Tel Aviv, inclusiv cele ale companiilor aeriene moldovenești. În țară rămâne un număr mare de moldoveni. NM explică cum se poate ajunge din Israel în Moldova și cât costă.

Cine zboară din Israel în Moldova și cât costă?

Zborurile între Moldova și Israel (Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv) sunt operate de două companii aeriene moldovenești, Fly One și HiskyÎnsă, biletele pentru zborurile din zilele următoare au fost deja vândute toate.

Hisky nu mai are bilete pentru cursele de la Tel Aviv la Chișinău din 12, 15, 17 și 18 octombrie. Biletele pentru cel mai apropiat zbor direct, din 16 octombrie, costă de la 765 EUR, iar pentru 19 octombrie – 511 EUR. Cele mai apropiate zboruri disponibile ale FlyOne de la Tel Aviv la Chișinău sunt pe 15, 16, 17 și 19 octombrie, iar biletele costă de la 603 EUR.

La ce prețuri au ajuns zborurile din Israel spre Moldova? Câți moldoveni rămân în țară și ce opțiuni au

 

Puteți însă zbura de la Tel Aviv la Chișinău cu escală. Așadar, pentru seara de 12 octombrie există bilete la preț de 589 € pentru cursa Tel Aviv – Larnaca – Erevan – Chișinău. În acest caz, veți ajunge la Chișinău în după-amiaza zilei de 13 octombrie. Cel mai rapid zbor cu plecare în seara zilei de 12 octombrie și sosire la Chișinău în dimineața zilei de 13 octombrie, cu escală la Tbilisi, costă 1.780 EUR (prețurile sunt valabile în momentul publicării materialului).

La ce prețuri au ajuns zborurile din Israel spre Moldova? Câți moldoveni rămân în țară și ce opțiuni au

În dimineața zilei de 13 octombrie, puteți zbura de la Tel Aviv la Chișinău cu 655 EUR. Zborurile se vor efectua pe ruta Tel Aviv – Roma – BucureștiChișinău.

Cum să zburați din Israel în România?

Compania aeriană low-cost Wizz Air operează zboruri directe din Tel Aviv la Iași. Doar că, pentru 14 și 17 octombrie, toate biletele au fost vândute. Pentru zborul din  20 octombrie, un bilet într-o direcție costă doar 65 de euro.

Puteți ajunge mai repede la Iași, de exemplu, cu un zbor în seara zilei de 12 octombrie, pentru 514 EUR. Traseul va fi următorul: Tel Aviv – Belgrad – Roma – Iași. Sosirea va avea loc în dimineața zilei de 13 octombrie. Pe 13 octombrie, puteți ajunge la Iași cu ruta Tel Aviv – Atena – București – Iași, iar biletul o să vă coste 777 EUR.

De menționat că compania românească Tarom a anulat zboruri între România și Israel, dar zboruri directe între București și Tel Aviv sunt efectuate de Wizz Air și Hisky.

Wizz Air are până la trei zboruri zilnic. Cu toate acestea, bilete disponibile sunt doar pentru 16 octombrie, iar prețul pornește de la 276  EUR. Pentru comparație, pe 18 octombrie, biletele pot fi cumpărate cu doar 20 EUR.

Hisky a vândut toate biletele pentru 12 și 14 octombrie. Prețurile biletelor variază până la sfârșitul lunii octombrie între 570 EUR și 600 EUR.

Puteți alege un zbor pe 12 octombrie cu escală la Roma contra unui cost de 597 EUR, iar pe 13 octombrie cu escală la Atena cu 782 EUR.

Câți cetățeni moldoveni sunt în Israel și intenționează autoritățile să-i evacueze?

În Israel există o diasporă moldovenească semnificativă. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în Israel sunt aproape 20 de mii de cetăţeni moldoveni.

Întrebat de NM dacă vor fi evacuați cetățenii moldoveni din Israel, ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Alexandr Roitman, a spus că autoritățile i-au în calcul mai multe scenarii.

„Celula de criză, creată la nivel de minister, lucrează în mai multe direcții. Discutăm cu companiile aeriene despre suplimentarea numărului de zboruri de la Tel Aviv la Chișinău. În acest moment, Aeroportul Ben Gurion funcționează în regim normal, avioanele companiilor aeriene internaționale pot ateriza și decola și sunt bilete disponibile în vânzare. Da, prețurile biletelor diferă de acelea de dinainte de război. Din cauza panicii, mulți oameni doresc să zboare chiar acum; biletele se epuizează rapid, dar pentru zilele următoare sunt bilete disponibile. Lucrăm cu colegiiromâni, acum cetățenii moldoveni pot zbura cu companiile aeriene românești(TAROM) la București”, a spus Roitman.

„Dacă e să ne uităm la exemplul colegilor noștri, diplomați americani din Israel, aceștia acționează conform aceluiași scenariu ei le recomandă cetățenilor americani să folosească companii aeriene comerciale. Acum există aproximativ 200 de mii de cetățeni americani în Israel”, a adăugat ambasadorul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: