La Chișinău, Bălți și Comrat este marcată Ziua Victoriei (LIVE)
Full Article 2 minutes read

La Chișinău, Bălți și Comrat este marcată Ziua Victoriei (LIVE)

În mai multe localități din Republica Moldova se desfășoară evenimente consacrate Zilei Victoriei. NM difuzează LIVE imagini din Chișinău, Bălți și Comrat.

La Complexul memorial „Eternitate” din capitală au depus flori premierul interimar Aureliu Ciocoi, primarul capitalei Ion Ceban, președinta parlamentului Zinaida Grecianîi, ministrul interimar de Interne Pavel Voicu și alți oficiali. Un marș consacrat acestei zile se desfășoară și la Bălți și Comrat.

În aceleași timp, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat o acțiune sub genericul „Regimentul Nemuritor”. Mai multe mașini retro s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale. Începând cu ora 10, coloana a început deplasarea spre Complexul Memorial Eternitate, unde vor avea loc depuneri de flori.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a depus flori la memorialul „Eternitate” în dimineața de 9 mai.

Astăzi este marcată ziua de 9 mai 1945, când, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, la cartierul general sovietic din Berlin, s-a semnat actul de capitulare necondiționată a Germaniei – act care a marcat sfârșitul celui de–al Doilea Război Mondial pe teatrul european de război (dar nu și în Asia).

Tot 9 mai este marcată Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: