La parada de la Moscova, Putin a amenințat Occidentul: „Forțele noastre strategice sunt mereu pregătite pentru luptă” VIDEO
Full Article 2 minutes read

La parada de la Moscova, Putin a amenințat Occidentul: „Forțele noastre strategice sunt mereu pregătite pentru luptă” VIDEO

În timpul discursului de la parada din Piața Roșie, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că „justifică nazismul”. Totodată a spus că „Rusia va face totul pentru a preveni un conflict global” și a amenințat Occidentul cu „forțe strategice” care, potrivit lui Putin, „sunt mereu pregătite pentru luptă”. 

În timpul discursului de la parada din Piața Roșie, Putin a acuzat Occidentul că „justifică nazismul”. Potrivit acestuia, „adevărul despre al Doilea Război Mondial” încurcă celor „care s-au obișnuit să-și construiască politica, în esență, colonială pe ipocrizie și minciună”, relatează Skat media. „Revanșismul și batjocorirea istoriei” dar și „justificarea nazismului” fac parte din „politica generală a elitelor occidentale” – a spus Putin.

Ulterior, Putin a amenințat Occidentul cu „forțe strategice”. „Rusia va face totul pentru a preveni un conflict global, dar în același timp nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt mereu pregătite pentru luptă”, a declarat Putin.

Potrivit Meduza, care face referire la datele Ministerului rus al Apărării, la parada de la Moscova au participat peste nouă mii de oameni și 70 unități de tehnică.  

Zilele trecute, președintele rus Vladimir Putin a ordonat să se desfășoare exerciții în Rusia cu privire la utilizarea armelor nucleare. Potrivit Ministerului rus al Apărării, exercițiile au ca scop „creșterea gradului de pregătire a forțelor nucleare nestrategice pentru a efectua misiuni de luptă” și „asigurarea integrității teritoriale a Federației Ruse ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările oficialilor occidentali individuali în adresa Rusiei”. Kremlinul a spus că exercițiile vor începe în legătură cu „noua rundă de escaladare a tensiunii” din cauza declarațiilor politicienilor occidentali de a trimite militari în Ucraina. Detalii AICI.

***

Menționăm, bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, oligarhul fugar Ilan Șor și deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei fugarului Șor, se află pe 9 mai la Moscova. De acolo, cei 3 au publicat o fotografie din Piața Roșie, cu panglica Sf. Gheorghe în piept. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: