Guțul, de la Moscova, i-a mulțumit lui Putin. Fugarul Șor: o parte din focul veșnic din capitala Rusiei este adus acum în Moldova VIDEO
Full Article 3 minutes read

Guțul, de la Moscova, i-a mulțumit lui Putin. Fugarul Șor: o parte din focul veșnic din capitala Rusiei este adus acum în Moldova VIDEO

Bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul se află pe 9 mai la Moscova. Tot acolo este oligarhul fugar Ilan Șor dar și deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei fugarului Șor. Guțul a spus că va participa la „parada din Piața Roșie” și că ar fi fost invitată de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, căruia i-a și mulțumit. „Este o mare onoare să reprezint Găgăuzia și toată Moldova la acest eveniment”, a spus Guțul. Iar Șor a declarat că „o parte din focul veșnic” din capitala Rusiei este adus acum în Moldova și „va fi repartizat tuturor responsabililor care desfășoară marșul Victoriei” la Chișinău. 

În dimineața zilei de 9 mai, Guțul a publicat un video pe o rețea de socializare și a menționat că face declarațiile de la Moscova. Guțul a spus că va participa la „parada din Piața Roșie” și că pentru ea „este o mare onoare să reprezint Găgăuzia și toată Moldova la acest eveniment”. „Mulțumesc președintelui Rusiei Vladimir Vladimirovici Putin pentru invitația de a participa la evenimentele festive. Este un semn major de prietenie și încredere între popoarele noastre. Am înfăptuit Marea Victorie împreună și astăzi suntem din nou aproape, pentru că aceasta face parte din istoria noastră comună. Nimeni nu poate rupe prietenia noastră de secole”, a menționat Guțul.

Iar fugarul Șor a declarat într-un video publicat de Ria Novosti că „o parte din focul veșnic zboară acum în Moldova și va fi repartizat tuturor responsabililor care desfășoară marșul Victoriei”. Alături de Șor s-a aflat atât Guțul, cât și Marina Tauber.

În pofida invaziei ruse asupra Ucrainei, în ultimele luni, bașcana Evghenia Guțul a efectuat mai multe vizite în Rusia. În luna martie, ea s-a întâlnit inclusiv cu Vladimir Putin și a publicat o fotografie cu acesta. Autoritățile de la Chișinău condamnă agresiunea militară rusă din Ucraina, iar ministrul de Externe Mihai Popșoi a declarat că relațiile diplomatice dintre Moldova și Rusia se află la „cel mai jos nivel”. În capitala Rusiei, în ultima perioadă, se află și fugarul Ilan Șor. De acolo, la sfârșitul lunii aprilie a anunțat „crearea blocului politic Victorie”, care pe 9 mai alături de socialiști participă la un „marș al Victoriei” la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: