„La pușcărie!” Năstase a revenit cu tribuna în fața Președinției, însă a fost întrerupt de câțiva activiști (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„La pușcărie!” Năstase a revenit cu tribuna în fața Președinției, însă a fost întrerupt de câțiva activiști (VIDEO)

Politicianul Andrei Năstase, care este și pretendent la funcția de președinte al țării, a fost huiduit de câțiva activiști pe 12 august, în timp ce ținea un discurs în fața Președinției Republicii Moldova. Andrei Năstase a venit din nou în fața Președinției, unde erau instalate două tribune, una pentru el și alta pentru președinta Maia Sandu.

De câteva săptămâni, Năstase o tot invită pe șefa statului la dezbateri electorale, care, de fapt, sunt permise cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

La niciun minut de la începutul discursului său, Andrei Năstase a fost huiduit de Maria Olaru împreună cu câțiva activiști.

Năstase, la gunoi! La pușcărie! Diaspora îți spune la gunoi!” a strigat pe fundal activista Maria Olaru.

Fiindu-i bruiat mesajul de sunete stridente, Andrei Năstase nu și-a mai dus discursul până la capăt și a plecat de la tribună, fiind petrecut din curtea Președinției de strigăte și sunet de vuvuzele.

Andrei Năstase a declarat că activiștii ar fi susținătorii președintei Maia Sandu,.

Cred că trebuie să facem o scrisoare pentru doamna Sandu. Dacă așa arată democrația, e o catastrofă. Voi face o pauză, voi face o adresare pentru o altă locație”, a afirmat Năstase.

Ulterior, Andrei Năstase și-a publicat discursul pe care nu a reușit să-l spună în fața Președinției pe pagina sa de Facebook. În mesaj, politicianul menționează despre mai multe proiecte sociale și inițiative, printre care îi cere președintei și majorității parlamentare să se întrunească în ședință extraordinară a Parlamentului în care să pună în aplicare rezultatele referendumului organizat acum cinci ani, la inițiativa Partidului Democrat, în care peste 73 la sută dintre cetățeni și-au exprimat dorința de a reduce numărul de deputați, de la 101 la 61.

NewsMaker a solicitat și o reacție de la Președinție, însă până în momentul publicării articolului, nu am primit răspuns.
***

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Andrei Năstase a avut mai multe tentative de a ține discursuri în fața Președinției și a invitat-o pe șefa statului la dezbateri electorale. Pe 22 iulie, i-a dus Maiei Sandu o carte despre ex-liderul de la Casa Albă, Donald Trump.  Năstase nu a fost lăsat să se întâlnească cu președinta, transmițând până la urmă cartea și un mesaj scris unor angajați ai Președinției pentru a le transmite. Detalii AICI.

Pe 5 august, Năstase a mai încercat să organizeze o dezbatere electorală. Atunci, acesta a ținut un discurs de 12 minute și a transmis o scrisoare adresată șefei statului referitor la dezbateri. Detalii AICI.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, cât și depunerea documentelor pentru înregistrarea în calitate de participanți la referendum, va demara începând cu 21 august. Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și cea pentru referendumul republican constituțional va începe din 20 septembrie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: