La Tiraspol a fost criticată inițiativa Chișinăului de a interzice panglica Sf. Gheorghe
Full Article 2 minutes read

La Tiraspol a fost criticată inițiativa Chișinăului de a interzice panglica Sf. Gheorghe

Așa-numitul ministru de externe transnistrean Vitalii Ignatiev consideră că prin interzicerea panglicii Sf. Gheorghe, autoritățile de la Chișinău „sapă cea mai adâncă prăpastie” între populația de pe malul drept și cel stâng al Nistrului, potrivit canalului de Telegram din Transnistria „Kreposti. Vse o Pridnestrovie”. 

„Autoritățile Moldovei, derulând astfel de acțiuni politizate construiesc un zid de netrecut și sapă cea mai adâncă prăpastie între societățile noastre, între popoarele noastre. (…) Aceasta este absolut opusul mentalității identitare transnistrene. Aceasta este o altă barieră, un alt zid care va despărți nu numai generațiile care trăiesc, ne cunoaștem istoria la fel de bine ca și pe copii noștri. Pentru că avem eroi diferiți. Avem diferite interpretări și versiuni ale istoriei. Acest lucru provoacă un regret profund”, a declarat Ignatiev.

Proiectul de lege, care prevede penalizarea pentru utilizarea simbolurilor agresiunii militare, a fost aprobat de Parlament în a doua lectură pe 7 aprilie, dar va fi dezbătut și adoptat a treia lectură. Informația a fost confirmată pentru NM de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian. El a expediat NM textul amendamentelor privind interzicerea simbolurilor agresiunii militare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: