Copil transportat în stare gravă la spital, după ce căzut într-un lac din Chișinău. Ar fi încercat să meargă pe gheață
Full Article 1 minutes read

Copil transportat în stare gravă la spital, după ce căzut într-un lac din Chișinău. Ar fi încercat să meargă pe gheață

Un copil de 12 ani a fost la un pas să se înece în iazul de la Porțile Orașului, sectorul Botanica al capitalei. Potrivit unui comunicat publicat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, minorul, împreună cu un prieten se plimbau în preajma lacului, iar la un moment dat acesta a decis să încerce gheața și a căzut în apă.

Apelul la Serviciul de urgență 112 a fost efectuat de către prietenul care îl însoțea. La fața locului au intervenit salvatorii, care au reușit să scoată copilul la mal, efectuându-i manevre de resuscitare. Acesta a fost preluat de o ambulanță, care l-a transportat la Institutul Mamei și Copilului din capitală.

Contactați de NM, reprezentanții spitalului ne-au spus că minorul este în stare foarte gravă, în comă.

IGSU atenționează despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: