Lavrov susține că Maternitatea din Mariupol era, de fapt, sediul Batalionului Azov
Full Article 2 minutes read

Lavrov susține că Maternitatea din Mariupol era, de fapt, sediul Batalionului Azov

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, declară că Rusia nu intenționează să atace alte țări și nici nu a atacat Ucraina. Iar cu referire la atacul maternității din Mariupol, oficialul rus spune că maternitatea fusese transformată într-o bază militară, de unde se trăgea împotriva soldaților ruși.

„Blocurile maternității din Mariupol au fost demult capturate de batalionul Azov și alți radicali. Ei au scos de acolo toate femeile și asistentele și acolo au pus o bază ultraradicală a batalionului Azov. Asta se întâmpla acum trei zile, așa că trageți singuri concluziile despre cum este manipulată opinia publică în lume. Eu am văzut știri, și da, într-adevăr este foarte emoționant, dar din păcate, cealaltă parte, în orice altă situație trebuie să prezinte idei mult mai obiective și care nu sunt foarte populare”, a declarat Lavrov, în Antalya, după întrevederea cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba.

Totodată, spune Lavrov, inițiativa Moscovei de a deschide zilnic coridoare umanitare în Ucraina rămâne în vigoare.

„Operațiunea rusă în Ucraina decurge conform planului. Cei care asigură Ucraina cu arme trebuie să înțeleagă că sunt responsabili pentru acțiunile lor”, a declarat Serghei Lavrov.

Pe 9 martie, administrația orașului Mariupol a anunțat că 17 oameni au avut de suferit în urma atacului asupra maternității. De asemenea, autoritățile locale au declarat că cel puțin 1 207 oameni au murit în oraș de la începutul războiului. Kievul susține că de vină sunt soldații ruși. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a reiterat apelul către SUA și NATO de a închide spațiul aerian asupra țării, pentru a respinge atacurile aeriene lansate de armata rusă.

Pe 10 martie s-au împlinit 15 zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”.

Știrile NewsMaker în română le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: