Legea cu privire la comerțul interior a fost modificată. Deputații au aprobat proiectul în lectură finală
Full Article 1 minutes read

Legea cu privire la comerțul interior a fost modificată. Deputații au aprobat proiectul în lectură finală

Legea cu privire la comerțul interior a fost modificată. În cadrul ședinței din 4 martie, Parlamentul a votat proiectul respectiv în lectura finală.

Legea urmărește excluderea discrepanțelor normative existente în cadrul legislativ aferent domeniului comerțului interior, inclusiv ajustarea reglementărilor procedurale cu cele din Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și Legea cu privire la principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător.

De asemenea, în proiect sunt stabilite mai clar temeiurile de refuz pentru notificarea în comerț, procedura de recepționare, prelucrare și emitere a înștiințărilor de recepționare.

Autorii susțin că noua lege va exclude orice posibilitate de eschivare de la plata taxelor locale, inclusiv prin înglobarea în conținutul acesteia a tipologiei unităților comerciale prin sistematizarea (codificarea) și suplinirea acestora.

Totodată, în proiect sunt înglobate prevederi de modificare referitoare la comercializarea produselor/serviciilor la preț redus, prin introducerea unui capitol distinct.

De asemenea, cadrul legislativ este suplinit cu reglementări noi privind producătorii casnici și procedura de realizare a surplusurilor de producție obținute de pe loturile aferente gospodăriilor casnice sau în întovărășirile pomilegumicole.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: