Lipsă acută de juriști la primăria capitalei. Care ar putea fi consecințele
Full Article 2 minutes read

Lipsă acută de juriști la primăria capitalei. Care ar putea fi consecințele

Juriștii din cadrul primăriei capitalei nu se prezintă la toate ședințele de judecată în care este implicată instituția, aducându-se, astfel, prejudicii pentru aceasta. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban, în cadrul ședinței de astăzi, 2 decembrie, a primăriei. 

„Trebuie să vedem dacă acestea sunt neglijențe sau rea intenție. Am pregătit un demers la Judecătoria Chișinău și la Curtea de Apel să ne fie prezentată o listă a dosarelor, iar judecătorii să ne comunice personal despre neprezența la ședințe a juriștilor și dosarele pe care le-am pierdut din această cauză”, a precizat Ilie Ceban.

De cealaltă parte, șeful Direcție juridice a Primăriei Chișinău, Valeriu Bogdan, susține că e vină ar fi insuficiența de angajați. Din 31 de locuri vacante, în cadrul direcției sunt ocupate doar 19.

„Avem aproximativ 1500 de dosare unde este parte primăria. Fizic nu se reușește. Din 2017, de când sunt șef al direcției, nu cunosc niciun caz în care primăria a fost deposedată de terenuri”, a adăugat acesta.

Valeriu Bogdan a mai menționat că, din cauza salariilor mici, juriștii nu vor să lucreze pentru primărie.

„Specialistul principal primește, din start, 4-5 mii de lei”, a mai menționat Bogdan. Acesta a mai spus că a discutat cu decanii facultăților de drept, pentru ca la primărie să vină să lucreze tineri care vor să obțină experineță.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: