Lista căminelor studențești care vor fi renovate. Ministerul Educației a alocat 22 mln lei
Full Article 2 minutes read

Lista căminelor studențești care vor fi renovate. Ministerul Educației a alocat 22 mln lei

Ministerul Educației și Cercetării anunță că a alocat circa 22 milioane de lei pentru renovarea a cinci cămine studențești. De finanțare complementară în acest sens vor beneficia: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Alocațiile au fost repartizate în felul următor:

  • 4,74 mln lei pentru schimbarea rețelelor electrice, rețelelor termice, dotarea cu mobilier a căminului nr. 8  al UTM;
  • 4,74 mln lei pentru repararea căminului nr. 2 al ASEM;
  • 4,74 mln lei pentru termoizolarea clădirii, repararea acoperișului și a grupurilor sanitare din căminul nr. 4 al UPS „Ion Creangă” din Chișinău;
  • 4,2 mln de lei pentru repararea acoperișului și procurarea mobilierului în căminul studențesc nr. 1 al USM;
  • 3,5 mln lei pentru repararea și termoizolarea căminului „Olimp” al USARB, în interiorul căruia este amplasat și Oficiul medical al universității.

Volumul total al alocațiilor bugetare pentru finanțarea complementară a instituțiilor de învățământ superior publice din subordinea Ministerului Educației și Cercetării pentru anul financiar 2023 a depășit suma de 55 milioane de lei”, se arată în comunicatul emis de minister.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: