Lituania: Restricții pentru persoanele fără „pașapoarte de oportunitate”
Full Article 2 minutes read

Lituania: Restricții pentru persoanele fără „pașapoarte de oportunitate”

Din 15 septembrie, în Lituania, au intrat în vigoare mai multe restricții pentru persoanele care nu dețin așa numitele „pașapoarte de oportunitate”. Acestea sunt valabile timp de 48 de ore și pot fi obținute în baza unui rezultat negativ la COVID-19. Potrivit novayagazeta.ee, persoanele care nu dețin un asemenea act au acces limitat la o bună parte din serviciile publice.

Comerț și servicii

Persoanele fără pașaport de oportunitate nu vor putea ajunge la magazine, la centrele comerciale, la piețe (dacă suprafața lor depășește 1500 mp), nu vor putea folosi serviciile saloanelor de înfrumusețare, merge la cluburi sportive, la evenimente cu participarea a peste 500 de oameni.

În același timp, fără pașaport, lituanienii pot utiliza serviciile benzinăriilor, a atelierelor mici de reparații, dacă contactul nu durează mai mult de 15 minute. De asemenea, pot fi vizitate bibliotecile, muzeele, expoziții etc. Cei nevaccinați vor putea avea acces la terase.

În hoteluri, mâncarea din 13 septembrie ar trebui organizată în regim de autoservire.

Transport

În transport, nu este necesar un „pașaport de oportunități”. Toată lumea trebuie să poarte măști și să păstreze distanța.

Medicină

Serviciile medicale sunt furnizate fără pașaport de oportunitate. Când vine vorba de servicii programate în spitale, lituanienii trebuie să facă un test pentru Coronavirus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: