Lituania va dona Republicii Moldova un lot de 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19
Full Article 1 minutes read

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului, Maia Sandu, după întrevederea cu Gitanas Nauseda, președintele Republicii Lituania, astăzi, 14 mai.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre evoluțiile politice din Republica Moldova și pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate.

De asemenea, șefa statului i-a mulțumit lui Gitanas Nauseda „pentru demersurile Lituaniei datorită cărora am putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE și pentru sprijinul oferit Moldovei în combaterea pandemiei de COVID-19”.

„Vrem să continuăm colaborarea în domeniul securității și apărării, mai ales pe dimensiunea apărării de amenințări hibride și combaterea dezinformării, unde experiența Lituaniei ne poate fi utilă. Suntem pregătiți să semnăm Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii țărilor noastre, Acord negociat și agreat la nivel de guverne”, a mai spus Maia Sandu.

Precizăm că președintele Lituaniei se află în vizită la Chișinău în perioada 13-14 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: