LIVE Cât de pregătită este Moldova să adere la UE? Maia Sandu și Ursula von der Leyen, declarații de presă la Chișinău
Full Article 2 minutes read

LIVE Cât de pregătită este Moldova să adere la UE? Maia Sandu și Ursula von der Leyen, declarații de presă la Chișinău

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, susțin o conferință de presă. 

Precizăm că, pe 11 octombrie, Președinția a anunțat că Ursula von der Leyen va veni la Chișinău pentru a evalua progresul înregistrat de autoritățile naționale în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cu puțin timp înainte de conferința de astăzi, președinta CE a publicat un mesaj în care a apreciat rezultatele obținute de țara noatră în drumul spre UE.

Moldova a demonstrat în repetate rânduri cât de mult este angajată pe calea aderării la UE. Ați parcurs deja un drum lung, în ciuda atâtor obstacole și a amenințărilor Rusiei la adresa democrației voastre. Așa că sunt aici pentru a vă spune: bravo, rămâneți concentrați și continuați să faceți treabă bună!”, a scris lidera pe X (fostul Twitter).

***

Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană la data de 23 iunie 2022. Pentru începerea negocierilor propriu-zise în vederea aderării la UE, Republica Moldova trebuie să îndeplinească cele nouă recomandări emise de Comisia Europeană în luna iunie. Domeniile vizate sunt: justiția, combaterea corupției și crimei organizate, deoligarhizarea, reforma administrației publice și a serviciilor publice, managementul finanțelor publice, consolidarea rolului societății civile în procesele decizionale și protejarea drepturilor omului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: