LIVE Congresul deputaților din Găgăuzia, convocat la Comrat. Urmărește evenimentul în direct pe NM
Full Article 2 minutes read

LIVE Congresul deputaților din Găgăuzia, convocat la Comrat. Urmărește evenimentul în direct pe NM

Congresul deputaților de toate nivelurile și legislaturile din Găgăuzia a început. Autoritățile și-au dat întâlnire în sediul Casei de Cultură din Comrat. Pe ordina de zi a fost inclus un singur subiect – cu privire la un statut juridic special al Autonomiei, pe care, spune președintele Adunării Populare, Dmitrii Konstantinov, autoritățile centrale nu l-ar respecta.

Amintim că pe 23 mai, la Comrat, a avut loc o ședință a comitetului de organizare pentru desfășurarea Congresului. Decizia de a organiza un congres a fost luată la ședința Adunării Populare din Găgăuzia din 16 mai.

Reamintim în acest context că pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în ciuda faptului că autoritățile centrale de la Chișinău au raportat numeroase încălcări admise în timpul campaniei electorale. Se întâmplă după ce pe 16 mai, CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la Comisia Electorală de la Comrat, de unde au fost ridicate listele alegătorilor. Potrivit CNA, temei al acțiunii constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora. Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit în aceeași zi în ședință extraordinară, pentru a recunoaște rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan. Acuzațiile autorităților centrale au fost respinse de autoritatea electorală de la Comrat și bașcanul ales, Evghenia Guțul.

Precizăm că decizia Curții de Apel Comrat nu este definitivă, aceasta poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: