VIDEO Decizia judecătorilor: Viorel Morari, în arest preventiv pentru 20 de zile
Full Article 2 minutes read

VIDEO Decizia judecătorilor: Viorel Morari, în arest preventiv pentru 20 de zile

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va sta 20 de zile în arest preventiv. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, au aprobat, astăzi, 13 ianuarie, parțial, demersul procurorilor, care au solicitat 30 zile de arest. Morari a declarat că va contesta decizia. Deocamdată nu este clar unde anume va fi deținut Viorel Morari.

Суд выбирает меру пресечения для Виорела Мораря – останется он под арестом на 30 суток или нет.

Geplaatst door NewsMaker.md op Maandag 13 januari 2020

Ședința a avut loc cu ușile închise. Procurorii au solicitat ca Morari să fie arestat pentru 30 de zile. Potrivit procurorului Vladislav Căruceru, măsura de arest este necesară pentru ca Morari să nu poată influența martorii din acest dosar. Unii dintre aceștia, potrivit procurorului, ar fi foști subalterni ai lui Morari. De asemenea, acesta a declarat că procurorii au reușit să audieze un singur martor.

Examinarea demersului a început la ora 10.20, iar decizia a fost pronunțată la ora 16.30, cu toate că cele 72 de ore de la expirarea termenului de reținere a lui Morari  au expirat la ora 15.59.

La începutul ședinței, Morari a cerut recuzarea judecătorului, însă solicitarea a fost respinsă, drept nejustificată. De asemenea, Morari a solicitat ca ședința să fie publică, însă magistrații, de asemenea, au respins inițiativa.

Amintim că Morari a fost reținut vineri, 10 ianuarie. O zi mai târziu, acesta a fost învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte.

Potrivit materialelor anchetei, în martie 2017, Morari a înregistrat ilegal plângerea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc și a inițiat un dosar penal în care ar fi fost incluse date false.

Potrivit Procuraturii Generale, Morari ar fi făcut acest lucru în interes propriu, dar și în interesul lui Vladimir Plahotniuc și a persoanelor din anturajul acestuia, în dosarul „furtului miliardului”, împiedicând, astfel, acheta obiectivă a dosarului penal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: