VIDEO „Integritatea și onestitatea m-au adus acolo unde sunt astăzi”. Discursul președintei Maia Sandu la Harvard Kennedy School
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Integritatea și onestitatea m-au adus acolo unde sunt astăzi”. Discursul președintei Maia Sandu la Harvard Kennedy School

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu ține un discurs la ceremonia de absolvire în cadrul Universității Harvard Kennedy School din SUA.

Maia Sandu a amintit că a fost acceptată la Școala Kennedy de administrație publică acum 14 ani.

Nu am planificat să devin politician sau președinte al țării mele. Așadar, aveți grijă și fiți pregătiți de faptul că în călătoria voastră întortocheată veți fi duși în locuri și destinații cu totul neașteptate”, a îndemnat aceasta absolvenții.

Șefa statului a menționat că la Harvard a întâlnit oameni interesanți din toată lumea și a realiza că țara sa nu era singura care se lupta de zeci de ani.

Mi-am dat seama că dezvoltarea necesită timp, iar răbdarea și perseverența sunt foarte importante. Rezultatele nu vin ușor sau repede. Aceasta s-a dovedit a fi o lecție foarte valoroasă pentru cariera mea. M-a ajutat să lupt în continuare pentru cauza corectă, în ciuda tuturor impedimentelor, chiar și atunci când toți ceilalți ar renunța. A rămâne fidel cu tine însuți, cu valorile tale în viață, indiferent cât de dificile ar putea deveni lucrurile pentru tine sau cât de sus avansezi în cariera ta profesională, este o altă lecție valoroasă a experienței mele”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a îndemnat tinerii să se implice în politică, dacă își doresc cu adevărat schimbări în bine pentru țările lor:

Mesajul meu pentru voi azi e următorul: mai întâi, găsiți-vă lumina călăuzitoare și rămâneți fidel ei. Îmbrățișați realitatea sau fiți gata să munciți din greu pentru a o schimba. Realitatea este adesea crudă și dură. Nu se schimbă ușor. Realitatea poate fi chiar mai încăpățânată și mai rezistentă decât absolvenții de la Harvard. Lumina mea călăuzitoare a rămas fidelă principiilor mele, lucrurilor în care cred cu adevărat și la care țin. Integritatea și onestitatea m-au adus acolo unde sunt astăzi”.

Discursul integral al președintei Republicii Moldova îl puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: