LIVE Guvernul Gavrilița, un an de activitate. Miniștrii prezintă rapoartele
Full Article 2 minutes read

LIVE Guvernul Gavrilița, un an de activitate. Miniștrii prezintă rapoartele

La un an de guvernare, miniștrii din cadrul guvernului condus de prim-ministra Natalia Gavriliță vin în fața premierului pentru a-și prezenta raportul de activitatea. Evenimentul, care începe la ora 09:00, poate fi urmărit în direct și pe NM.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Acum un an, premierul, vicepremierii şi miniștrii au jurat să-şi dăruiască toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respecte Constituția și legile țării, să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

Noua garnitură guvernamentală, condusă de Natalia Gavrilița, este formată din 13 ministere, față de nouă câte au fost după ce prim-ministrul Pavel Filip a dispus comasarea mai multor ministere în timpul guvernării sale. Astfel, patru din ministerele preluate de Guvernul Gavrilița au fost reformate și divizate.

Timp de un an, au plecat din funcție doi miniștri. Este vorba de ex-vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care și-a motivat cererea de demisie „din motive personale” și ex-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, care a fost revocat din funcție la cererea Nataliei Gavriliță. Fotoliile celor doi foști demnitari au fost ocupate de Oleg Serebrian, actualul vicepremier pentru Reintegrare și fostul deputat PAS Vladimir Bolea, care a renunțat la mandatul de ales al poporului în favoarea celui de ministru al Agriculturii.

Natalia Gavriliță a fost desemnată în funcția de prim-ministru la 30 iulie, de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Țara noastră are un nou guvern din 6 august, când aleșii poporului au votat pentru învestirea Guvernului Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: