VIDEO În ce condiții locuiesc refugiații cazați la Manejul de Atletică Ușoară
Full Article 2 minutes read

VIDEO În ce condiții locuiesc refugiații cazați la Manejul de Atletică Ușoară

Reporterul NewsMaker Daria Slobodcicova a mers în dimineața de 9 martie la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău, unde sunt cazați refugiații din Ucraina.

Amintim că în Republica Moldova, de la începutul războiului în Ucraina, au venit circa 250 de mii de persoane din țara vecină. Aproximativ 120 de mii dintre acestea intenționează să rămână temporar în țara noastră.

Oamenii sunt diferiți. Majoritatea ne roagă să îi ajutăm să își activeze cartelele SIM pentru telefon, alții să le găsim locuințe unde să stea”, a relatat Daniela, unul dintre voluntari.

Inițial, centrul a fost prevăzut pentru 500 de persoane. Treptat am adăugat, în prezent sunt aproape 700 de locuri. Mai avem locuri libere. Cel mai aglomerat a fost în primele zile, acum s-au mai eliberat. Noi îi servim cu ceai, cafea”, a relatat un alt voluntar.

Pe 9 martie s-au împlinit 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un  „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”. Potrivit Oficiului ONU pentru drepturile omului, timp de 13 zile, în Ucraina au fost uciși 474 de civili, iar peste 860 au fost răniți.

Știrile NewsMaker în română le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: