VIDEO La Chișinău are loc un marș în susținerea comunității LGBT 
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Chișinău are loc un marș în susținerea comunității LGBT 

Pe 16 iunie, la Chișinău, are loc un Marș al Solidarității organizat de comunitatea LGBT+. Manifestația a început de la intersecția străzilor București și Ismail. Participanții merg spre scuarul Consiliului Europei, de pe strada Serghei Lazo din capitală. NewsMaker transmite live manifestația. 

VIDEO La Chișinău are loc un marș în susținerea comunității LGBT 

NewsMaker

VIDEO La Chișinău are loc un marș în susținerea comunității LGBT 

NewsMaker

Reprezentanții Centrului de Informaţii Genderdoc-m au precizat că nu sunt unicii organizatori ai evenimentului și că în acest an s-a alăturat manifestației platforma mai multor organizații și activiști LGBTQI+. „Fiecare organizație va veni cu propriul mesaj și va mărșălui în propria coloană. Acestea se vor distinge prin diferite tricouri sau alte semne distincte”, au menționat reprezentanții Centrului.

Centrul a mai precizat că primul Marș Pride în Republica Moldova a avut loc în 2013. Manifestanții au parcurs atunci doar 300 de metri, în perimetrul Ambasadei SUA și a Universității de Stat din Moldova. Acesta a fost precedat de adoptarea Legii privind egalitatea de șanse, în 2012.

În perioada 11-16 iunie, în Republica Moldova a avut loc un festival al comunității LGBTQI+ „Moldova Pride”. Organizatorii precizau că festivalul se va încheia cu Marșul Pride, pe 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat anterior reprezentanții Centrului de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: