VIDEO Maia Sandu, apariție-surpriză în Parlament: Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maia Sandu, apariție-surpriză în Parlament: Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a ținut un discurs la Parlamentul Republicii Moldova, pe 17 martie. Anterior despre vizita șefei statului la Parlament nu s-a anunțat. 

„O altă cale de dezvoltare a Republicii Moldova, decât cea a integrării europene, nu există”, a comunicat Maia Sandu. „Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste”, a menționat Sandu.

„Moldovenii au ales calea europeană dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți”, a spus președinta.

„Vă întreb în special pe cei care au plecat din această țară, vă întreb stimați deputați, în special cei care nu susțineți aderarea Moldovei la UE, ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric?”, a adăugat Sandu. „Am ales această cale, Moldova europeană, nu pentru că este ușoară dar pentru că este unica șansă ca Moldova să aibă o viață mai bună în pace în casa lor”, a menționat șefa statului.

„Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste și să susțină această cale necondiționat”, a spus Maia Sandu. „Voi mergeți des prin orașele europene, chiar și cei care strigă împotriva UE, chiar dacă au fugit din sală sunt sigură că mă aud. Copiii unora din voi învață acolo, mergeți în vacanță acolo, alții au și pașapoarte europene, unii chiar beneficiază de plăți sociale, oare nu vreți ca copii Moldovei să trăiască în UE? Sau vreți ca copii voștri să fie aruncați în închisoare pentru că scriu o postare critică la adresa conducerii țării, așa cum se întâmplă în Rusia”, a adăugat Sandu.

„Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți și iată unii se fac deja luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului ca să revină la putere și să sugrume Moldova mai departe. Și hoți – vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv să facă Moldova slabă ca să o poată folosi pentru bunul plac. Din păcate în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde, știu că și voi mă auziți chiar dacă nu sunteți aici. Gruparea ȘOR are o misiune clară de la Kremlin și PSD – să aducă războiul în Moldova”, a comunicat Sandu.

„Cei care vor să vadă țara în război trebuie opriți și sancționați, ei nu reprezintă poporul nostru. Instituțiile Moldovei nu vor permite ca țara să fie închinată unor criminali”, a adăugat președinta. „Moldovenii au murit pentru libertate și pace pe acest pământ, iar voi acum murdăriți amintirea tuturor concetățenilor noștri ca Moldova să fie liberă”, a spus șefa statului.

„Vreau să asigur toți cetățenii noștri că Republica Moldova nu este prezent în pericol ca războiul să vină pe teritoriul țării noastre. Armata rusă nu poate ajunge aici, atât cât Ucraina se ține pe picioare și apără și Moldova. Anume că armata rusă nu poate să ajungă pe teritoriul țării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situația din interior plătind cu bani murdari hoții din Moldova. (…) Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă”, a menționat președinta.

Totodată, Maia Sandu a solicit tuturor instituțiilor statului să lupte cu propaganda.

De menționat că în sala de ședință a Parlamentului sunt doar 59 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: