VIDEO Maia Sandu, declarații la Aeroportul Chișinău după ce a revenit în gestiunea statului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, declarații la Aeroportul Chișinău după ce a revenit în gestiunea statului

Președinta Maia Sandu susține declarații, în dimineața zilei de 3 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Despre briefingul șefei statului au anunțat reprezentanții Președinției în ajun. Cei din urmă au declarat că Maia Sandu va vorbi despre „situația Aeroportului Internațional Chișinău”.

Pe 28 martie 2023, autoritățile au finalizat procedura de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat.

Amintim că judecătorii Curții de Apel Chișinău au pronunțat pe 23 noiembrie 2022 hotărârea prin care Aeroportul Internațional Chișinău urma să revină în proprietatea statului. Avia Invest a calificat decizia este ilegală. Compania a declarat că, dacă va fi pusă în aplicare, inițiativa va costa statul peste 90 mln euro. Mai mult, hotărârea va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco a precizat anterior că decizia este definitivă și executorie. Anterior, șefa statului Maia Sandu a calificat hotărârea drept „o înfrângere pentru gruparea coruptă”.

Compania Avia Invest, într-o reacție la revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în proprietatea statului, a declarat că „această decizie este o preluare de tip raider” și „autoritățile statului și-au îndreptat toate eforturile pentru rezilierea contractului în mod ilegal”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: