LIVE Marș de 8 martie: „Solidaritate pentru pace – să ne unim toate”
Full Article 1 minutes read

LIVE Marș de 8 martie: „Solidaritate pentru pace – să ne unim toate”

Marți, 8 martie, Platforma pentru Egalitate de Gen, Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare şi alte ONG-uri organizează un marș al solidarității în stradă pentru a celebra această zi în mod feminist, în spirit de solidaritate și unitate împotriva războiului, agresiunii, nedreptății, discriminării.

Organizatorii spun că 8 martie înseamnă lupta pentru dreptul de a alege, de a munci, de a trăi în pace și fără violență.

„8 martie este despre solidaritate. 8 martie este despre drepturile tuturor femeilor, indiferent de statut social, etnie, orientare sexuală. 8 martie este despre luptă și egalitate”, susțin organizatorii.

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie, în Republica Moldova şi în întreaga lume. Sărbătoarea marchează realizările sociale, economice şi politice ale femeilor de-a lungul istoriei şi drepturile obţinute de acestea. Această zi a fost recunoscută oficial în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor, care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: