VIDEO Microbuze, parcate în PMAN. Transportatorii protestează din nou, în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Microbuze, parcate în PMAN. Transportatorii protestează din nou, în centrul capitalei

Protest în centrul capitalei. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a venit în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din nou. Ultima dată reprezentanții Asociației au protestat pe 9 noiembrie. NewsMaker transmite live manifestația. De menționat că în PMAN sunt așteptați și fermierii. Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor declarau că vor organiza un protest non-stop, până pe 31 decembrie. În ajun, fermierii au blocat o intrare în oraș. 

VIDEO Microbuze, parcate în PMAN. Transportatorii protestează din nou, în centrul capitalei

Денис Боршевич / NewsMaker

VIDEO Microbuze, parcate în PMAN. Transportatorii protestează din nou, în centrul capitalei

Денис Боршевич / NewsMaker

Pe 17 noiembrie, APOTA a anunțat că va organiza „un protest repetat în PMAN, îndreptat împotriva intenției MIDR (nota. red. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale) de a promova reglementări contrare celor europene în domeniul transporturilor rutiere”. „Numărul preconizat al participanților – în jur de trei sute de participanți (majoritatea vor fi șoferi de autobuze aflați la volan)”, se arăta într-o declarație a Asociației. Se menționa că cele „300 unități de transport” vor veni în PMAN la ora 08:00 și vor părăsi centrul capitalei la ora 12:30.

Reprezentanții APOTA au protestat ultima dată pe 9 noiembrie în centrul capitalei. Transportatorii au venit cu unitățile de transport și au claxonat în semn de protest. Aceștia au declarat că din proiectul de hotărâre în ceea ce ține de ajustarea legislației în domeniul transportului rutier, aprobat pe 8 noiembrie de Guvern, „au fost excluse și au fost incluse alte prevederi, care contravin legislației europene”. Ei au cerut ca Guvernul „să-și retragă de urgență acest proiect, să-l retrimită și să oblige Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să se alinieze la principiile legislației europene”. De cealaltă parte, ministrul Andrei Spînu a numit „minciuni și acuzații” declarațiile protestatarilor, adăugând că „aceste modificări vor asigura oamenii cu transport mai calitativ, mai modern”.

În PMAN sunt așteptați și fermierii. Cei din urmă au venit pe 22 noiembrie cu tehnica agricola în capitală. Aceștia au blocat o intrare în oraș. Protestul de proporții la care, potrivit fermierilor, ar trebui să participe 1000 de persoane și 500 de unități de tehnică agricolă, va fi organizat în Chișinău deja astăzi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: