(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău: s-a cerut sancționarea celor vinovați în cazul decesului din parcul „Alunelul”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău: s-a cerut sancționarea celor vinovați în cazul decesului din parcul „Alunelul”

Asociația „Părinții Solidari” a desfășurat o acțiune de protest, pe 16 mai, la Primăria municipiului Chișinău. Manifestația a avut loc în contextul cazului tragic din 14 mai, când o fetiță de nici doi ani a decedat fiind lovită de o secțiune de arbore, în parcul „Alunelul” din Chișinău. 

„Probabil, această tragedie putea fi evitată, dacă autoritățile ar fi fost competente și responsabile, dar nu a fost să fie”, au declarat reprezentanții Asociației.

Manifestanții, potrivit unui anunț cu privire la protest, au venit la Primăria mun.Chișinău pentru a cere sancționarea persoanelor vinovate, dar și ca autoritățile să întreprindă toate măsurile pentru a asigura protecția vieții și sănătății cetățenilor.

„Aceasta nu e o problemă politică. Copiii noștri mor pe străzi. E o tragedie foarte mare”, a spus un protestatar.

O participantă la acțiune s-a arătat deranjată că autoritățile nu au ieșit la o discuție cu protestatarii.

„Sunt părinte și cred că e o chestie foarte iresponsabila din partea Primăriei să nu aibă grijă de spațiile publice. la fel, sunt uimită că deocamdată nu a ieșit nimeni de la Primărie să discute cu noi aici. Mi se pare ciudat că nici măcar aceasta nu se face”, a spus manifestanta.

Amintim că, că pe data de 14 mai curent, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul” din Chișinău.

Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

Pe 16 mai, Serghei Carp, directorul întreprinderii municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, a fost suspendat din funcție. Decizia a fost anunțată de către primarul capitalei, Ion Ceban, după decesul unui copil de nici doi ani, în parcul Alunelul.

Tot pe 16 mai, edilul Ion Ceban a anunțat că Primăria Chișinău va prezenta un raport cu privire la decesul fetiței de nici doi ani. Ceban a pledat pentru „front comun împreună cu Agenția de Mediu”, în scopul identificării arborilor din municipiu, care prezintă pericol.

Anterior, Agenția de Mediu a subliniat că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa. „Administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale”, au declarat reprezentanții Agenției, pe 14 mai.

Pe 16 mai, reprezentanții Procuraturii Generale au comunicat despre pornirea unui dosar penal pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul fetiței.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: