LIVE Protestatarii se îndreaptă spre clădirea parlamentului și a președinției
Full Article 2 minutes read

LIVE Protestatarii se îndreaptă spre clădirea parlamentului și a președinției

Protestatarii se îndreaptă spre clădirea parlamentului și a președinției. Potrivit estimărilor poliției, la manifestație sunt prezente circa 200 de persoane.

Aceștia scandează „jos Dodon”, „jos mafia” și „Moldova”.

Anterior, aceștia au solicitat demisia guvernului Chicu, demisia președintelui parlamentului, Zinaida Grecianîi și demisia șefului statului, Igor Dodon.

De asemenea, aceștia au solicitat și un șir de înlesniri de ordin social. Este vorba despre „tratament în centrul de reabilitare o dată pe an, foi la sanatoriul o dată pe an, medicamente gratuite veteranilor și membrii familiilor acestora, poliță medicală gratuită pe viață, tratament și investigații gratuite în instituțiile medicale pentru veterani și membrii familiilor acestora, achitarea serviciilor comunale la 50% reducere pentru veterani și membrii familiilor acestora, indemnizații lunare în valoare 1700 de lei, indemnizații anuale de Ziua Independenței și de Ziua Veteranilor, călătorii gratuite în transportul public, locuri de muncă pentru veterani, stabilirea vârstei de pensionare la 55 de ani și ajutor pentru funerarii pentru veteranii decedați”.

Alexei Grosu, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică a declarat că „potrivit hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, sunt admise întrunirile până la 50 de persoane. După cum observăm, în Piața Marii Adunări Naționale acest număr este depășit”.

De asemenea, acesta a spus că nu este respectată nici distanța socială. Mărimea amenzii pentru astfel de încălcări ar putea ajunge până la 25 de mii de lei.

Ветераны идут к зданию администрации президента. Стрим NM.

Gepostet von NewsMaker.md am Sonntag, 17. Mai 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: