VIDEO Haos pe șosele. Reprezentanții Partidului „ȘOR” blochează circulația în mai multe orașe
Full Article 2 minutes read

VIDEO Haos pe șosele. Reprezentanții Partidului „ȘOR” blochează circulația în mai multe orașe

Reprezentanții Partidului „ȘOR” organizează o acțiune de protest în sectorul Botanica al capitalei. Aceștia traversează continuu strada, blocând astfel circulația automobilelor. Susținătorii Partidului au ieșit în stradă inclusiv la Edineț și Bălți. Potrivit Mișcării pentru Popor, din care fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”, acțiuni asemănătoare au loc la Cimișlia, Ialoveni, Orhei, Basarabeasca, Ungheni și Bălți. 

Deputata Partidului Marina Tauber a menționat că acțiunea are loc „ca răspuns la refuzul guvernării de a da curs cerinței din Rezoluția adoptată de 70.000 de cetățeni la mitingul de duminică, 12 martie”.

„Maia Sandu achită facturile”, „Achitați ori plecați” și „Nu vom ceda”, scandează manifestanții.

Tauber a spus că pe bulevardul Dacia nu se află nici un polițist. „Uitați-vă cum ei lucrează. Nu reglează traficul. (…) Pentru ce ei primesc bani de la oameni”, a spus Tuaber.

O acțiune asemănătoare are loc și la Edineț.


Și la Bălți, susținătorii Partidului au ieșit în stradă.

NM a solicitat o un comentariu de la reprezentanții Guvernului Republicii Moldova. Deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat, pe 12 martie, un protest în centrul capitalei.

La finalul manifestației, trei deputați ai Partidului „ȘOR” și reprezentanți de la două redacții de presă (alese de Marina Tauber) au fost lăsați să treacă de cordonul de poliție și să depună o rezoluție la Guvern. Potrivit documentului, guvernarea trebuie să achite integral facturile cetățenilor, pentru cele trei luni de iarnă.

Reprezentanții „Mișcării pentru popor” au declarat că așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore. În cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până luni, ora 13:00, „poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului”, se arată în text.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: