(VIDEO) Partidul „ȘOR” organizează un nou protest în capitală
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) Partidul „ȘOR” organizează un nou protest în capitală

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat, pe 12 martie, un protest în centrul capitalei. Aceștia cer autorităților să achite integral facturilor cetățenilor.

UPDATE 16: 20 Protestul a luat sfârșit.

UPDATE 16:10 Deputații Marina Tauber, Vadim Fotescu și Reghina Apostolova, însoțiți de reprezentanții a două posturi TV, au fost lăsați de poliție să intre în clădirea Guvernului.

UPDATE 15:50 Rezoluția plecă spre Guvern.

UPDATE 15:40 Timp de 10 minute, polițiștii nu le permit protestatarilor să treacă.

UPDATE 15:30 Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu le explică manifestanților, printre care sunt deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, că nu vor fi lăsați să treacă de cordonul de poliție.

UPDATE 15:20 Marina Tauber a dat citire unei rezoluții, prin care Guvernului i se cere să achite facturile cetățenilor Moldovei pentru ultimele trei luni.

UPDATE 15:00 Alerta de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. Oamenii legii au inițiat un dosar penal.

UPDATE 14:40 Poliția susține protestatarii ignoră Legea cu privire la întruniri și declarația depusă pentru organizarea întrunirii.

UPDATE 14:30 Deputata Marina Tauber îl acuză pe șeful IGP Viorel Cernăuțeanu că ar fi lovit-o. Aceasta susține că va depune o plângere.

UPDATE 13:52 Poliției de Frontieră au fost alertați că Aeroportul Internațional Chișinău a fost minat.

UPDATE 13:49 Contra-protest. Activista Maria Olar și un bărbat necunoscut strigă „Hoții la pușcărie!”, „Șor la pușcărie”.

UPDATE 13:42 Polițiștii au construit un nou cordon. Un autobuz blochează bulevardul.

UPDATE 13:35 La moment, protestatarii forțează cordonul format din polițiști, pentru a-și schimba locația.

UPDATE 13:33 Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu se află în centrul Chișinăului, printre participanții la protest.

UPDATE 13:30 Altercații în timpul protestului.

UPDATE 13:28 Marina Tauber cheamă oamenii să meargă mai departe după Parlament, însă oamenii legii nu le permit.

UPDATE 13:25 Polițiștii informează că se circulă cu dificultate pe strada Columna.

UPDATE 13:19 Liderii Partidului „ȘOR”, deputații Reghina Apostolov, Vadim Fotesc, Marina Tauber, merg în fruntea protestatarilor.

UPDATE 13:15 În fruntea coloanei de protestatari este și un grup de femei, care au adus icoane.

UPDATE 13:13 O mașină a poliției difuzează un mesaj, prin care participanții la protest sunt avertizați să evite persoanele dubioase, să manifeste pașnic și civilizat și să nu recurgă la violențe.

UPDATE 13:07 În legătură cu acțiunea de protest din 12 martie , în municipiul Chișinău, este sistată circulația troleibuzelor pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la Ciuflea – Mihai Viteazul.

UPDATE 13:06 IGP a anunțat că, 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

„Amintim repetat organizatorilor să nu admită participarea la întrunire a minorilor neînsoțiți de adulți”, avertizează poliția.

UPDATE 13:05 Manifestanții au pornit în coloană de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și se îndreaptă spre Parlament.


Amintim că „Mișcarea pentru popor” a anunțat un protest de amploare pentru ziua de 12 martie. Poliția susține că s-ar fi pregătit dezordini și destabilizări, în spatele cărora ar fi serviciile speciale ale Rusiei. Liderul PACE, fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc a anunțat că formațiunea sa renunță la participarea la protest.

Ulterior, și Asociația obștească „Scutul poporului” a anunțat că renunță la participarea la protestul planificat pentru astăzi, 12 martie.

Totodată, serviciile speciale ale Federației Ruse ar fi intenționat să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi, susține șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțean, care a prezentat, în cadrul unui briefing de presă mai multe informații despre acest plan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: