Lockdown total în Turcia timp de 17 zile. Ce se va întâmpla cu rezervările turiștilor?
Full Article 2 minutes read

Lockdown total în Turcia timp de 17 zile. Ce se va întâmpla cu rezervările turiștilor?

Turcia intră în lockdown total timp de 17 zile. Anunțul a fost făcut de către preşedintele Recep Erdogan, din cauza faptului că țara se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Pe durata carantinei, hotelurile vor continua să activeze pentru turiști.

În Turcia se atestă o explozie de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Luni, în țară au fost înregistrate peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese. La începutul lui aprilie, Ankara a anunțat un record de peste 60.000 de infectări zilnice.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica. Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise, scrie Agerpres. De asemenea, școlile și grădinițele vor funcționa doar online.

Totuși, hotelurile vor continua să activeze. Restricțiile privind circulația pe străzi nu vor fi impuse turiștilor, scrie RIA Novosti, cu trimitere la MAI-ul turc.

***

Turcia, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8.1 milioane ambele doze. De asemenea, a primit 2,8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: