Locuitorii Transnistriei au primit sms-uri ciudate. Operatorul de telefonie: Testăm sistemul
Full Article 2 minutes read

Locuitorii Transnistriei au primit sms-uri ciudate. Operatorul de telefonie: Testăm sistemul

Operatorul de telefonie mobilă „Interdnestrcom” (IDC) din regiunea transnistreană a expediat abonaților sms-uri cu titlul „Notificări naționale”. Ulterior, compania a îndemnat utilizatorii să își păstreze calmul, întrucât a avut loc testarea noului sistem de notificare.

Unii locuitori ai Transnistriei au primit mesaje sms cu textul „urgent/notificare națională”. Operatorul de telefonie mobilă a îndemnat utilizatorii să nu se panicheze, întrucât este testat sistemul de notificare.

Amintim că, în ultimele zile, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, calificate drept „atacuri teroriste”: s-a tras în sediul așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol, au fost scoase din uz două antene de transmisiune a emisiunilor din Rusia, situate în satul Maiak, a fost semnalată o explozie la aerodromul din Tiraspol și prezența unor drone pe teritoriul satului Cobasna, acolo unde se găsește depozitul de muniții, unul dintre cele mai mari din Europa de Est.

Autoritățile de facto de la Tiraspol au declarat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile, fiind intensificate controalele mijloacelor de transport la punctele de intrare/ieșire din regiune. De asemenea, elevii învață online, iar parada de 9 mai a fost anulată.

Tiraspolul a acuzat Kievul că ar sta în spatele provocărilor. La rândul lor, autoritățile de la Kiev dau vina pe serviciile speciale de la Moscova. Președinta R. Moldova Maia Sandu susține că, de fapt, provocările sunt organizate din interiorul regiunii, întrucât ar exista tensiuni între diferite grupuri interesate să controleze puterea din regiune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: