Londra transferă Moldovei aproape jumătate de milion de lire, confiscate de la fiul lui Filat
Full Article 1 minutes read

Londra transferă Moldovei aproape jumătate de milion de lire, confiscate de la fiul lui Filat

Marea Britanie urmează să transfere către Republica Moldova aproape jumătate de milion de lire sterline, bani reținuți de pe conturile fiului lui Vlad Filat. Informația a fost comunicată de ambasadorul englez Steven Fisher în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. 

Ambasadorul Steven Fisher a anunțat că autoritățile de la Londra au luat decizia de a transfera suma de 456,068 lire sterline, mărimea fondurilor reținute pe conturile bancare deținute de către fiul lui Vlad Filat, Luca Filat.

Returnarea sumei menționate, în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției va fi realizată către autoritățile relevante ale Republicii Moldova, pentru proiectele în beneficiul cetățenilor, a declarat ambasadorul englez.

Aureliu Ciocoi a salutat decizia autorităților britanice, fiind convenită discutarea între instituțiile relevante competente despre mecanismul exact prin care aceste fonduri să fie transferate în țara noastră.

Menționăm că conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2018, când i s-a cerut să justifice de unde are banii, lucru pe care nu l-a făcut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: