Lukașenko: „Nu va exista nicio mobilizare în Belarus”
Full Article 1 minutes read

Lukașenko: „Nu va exista nicio mobilizare în Belarus”

Nu va exista nicio mobilizare în Belarus, a declarat de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, în timpul unei conversații cu jurnaliștii, a aflat Belta.Lucașenco a declarat că oponenții săi politici încearcă să dezvolte teza că mobilizarea este posibilă în Belarus, prin analogie cu Rusia.

„Nu va fi nicio mobilizare. Nu ne vom mobiliza. Aceasta este o minciună”, a spus Alexandru Lukașenko.

În același timp, el a subliniat că Belarus va răspunde cu siguranță la eventualele amenințări și încercări de a comite acte de terorism. În acest scop, se desfășoară în mod regulat diverse exerciții, inclusiv cu participarea „miliției populare”, pentru ca oamenii să-și cunoască atribuțiile și să aibă abilitățile militare necesare.

Alexandru Lukașenko a menționat că țara trage concluzii din experiența operațiunilor militare moderne și adaptează armata pentru aceasta de mai bine de un an, făcând-o mai mobilă.

În același timp, președintele Belarusului a spus că țara sa nu se va implica în niciun război. „Vom lupta doar atunci când va trebui să ne apărăm casa, pământul”, a subliniat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: