Lumina se ieftinește din nou? Energocom va cere reducerea tarifelor la energia electrică cu 10%
Full Article 2 minutes read

Lumina se ieftinește din nou? Energocom va cere reducerea tarifelor la energia electrică cu 10%

Energocom va cere Angenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să reducă cu 10% tarifele la energia electrică. Declarația a fost făcută de directorul general interimar al Energocom Victor Bînzari în cadrul ediției din 24 ianuarie a emisiunii „Rezoomat”, de la RLive. Bînzari a precizat că o solicitare va fi trimisă ANRE-ului cel târziu săptămâna viitoare.

Noi, chiar și Energocom în calitate de furnizor central, cel care procură energie pe piață, nu vom adresa curând – săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare – ca să scădem prețul. Activitatea noastră e reglementată de furnizorul central, vedem dacă asta o să ajute să modifice și tarifele către furnizorii FEE Nord și Premier Energy. (…) Noi vrem să scădem partea noastră în jur de 10%. Este o metodologie clară, care spune că, în caz că ajungem la obținerea unui profit de o sumă – de 5% sau 6% – din activitatea noastră, dacă este peste, noi trebuie să scădem pentru a nu avea devieri pozitive. Și, în acest moment, noi am ajuns la o etapă când trebuie să solicităm o micșorare de 10%”, a menționat șeful interimar Energocom.

Întrebat dacă solicitarea Energocom înseamnă că ANRE va stabili și tarife la energiei electrică cu 10% mai mici pentru consumatorii finali, Bînzari a spus: „Poate nu cu 10% pentru că ponderea dintre furnizorul central și tot ce înseamnă altă energi este cu mult mai mic. O să vedem fiecare din ei. Pentru că fiecare din ei își cunosc detaliile de bugetare a companiei”.

Ultima dată, ANRE a scăzut tarifele la energie electrică pe 10 noiembrie 2023. Astfel, în prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării achită 2,39 lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achită 3,20 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: