„Mă bucur că tot mai multă lume învață limba română”. Recean, despre rolul presei ruse în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Mă bucur că tot mai multă lume învață limba română”. Recean, despre rolul presei ruse în Moldova

Premierul Dorin Recean citește articole jurnalistice inclusiv în limba rusă și apreciază redacțiile care informează cititorii  „corect și onest”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru NewsMaker.

În timpul unui interviu pentru NewsMaker, Recean a fost întrebat dacă acesta consumă produsul mediatic în limba rusă și dacă consideră că în R.Moldova ar trebui să existe în continuare redacții care scriu și realizează emisiuni doar în limba rusă.

„Inclusiv în limba rusă pentru că este o limbă care este vorbită în R. Moldova, în afară de aceasta este o limbă care este vorbită și în alte părți și atunci este evident că citesc și în limba rusă.

Este bine să ne adresăm auditorului în R. Moldova și atunci apreciez redacțiile care au suficientă disciplină și resurse ca să reflecte ce se întâmplă în R. Moldova și nu doar, inclusiv în limba rusă. Eu mă bucur că tot mai multă și mai multă lume învață limba română, chiar dacă sunt ucraineni, ruși, găgăuzi… Dar în același timp până când ajungem acolo unde ei percep nativ în limba română atunci trebuie să aibă oportunitatea să fie informați corect și onest în limba care ei o percep cel mai bine”, a comunicat oficialul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: