„Mă îngrijorez că acest om gestionează un oraș”. Spînu îi răspunde lui Ceban referitor la planul anticriză al Guvernului
Full Article 2 minutes read

„Mă îngrijorez că acest om gestionează un oraș”. Spînu îi răspunde lui Ceban referitor la planul anticriză al Guvernului

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a cerut guvernului pe 20 septembrie să clarifice care este planul de acțiuni în cazul în care Gazprom va sista livrările de gaz către Republica Moldova. La rândul său ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, i-a amintit lui Ceban că autoritățile au luat 27 de măsuri în cazul tuturor scenariilor de criză. Spînu a remarcat că este îngrijorat de „că Ceban conduce orașul”.

„Tot ce am auzit până acum a fost: „Vom avea o iarnă grea!”, atât.  Asta ne spune președinte țării, asta ne spune prim-ministrul țării, asta ne spune președintele parlamentului și diferiți deputați de pe Facebook și la ecranele TV. Cât de grea va fi această perioadă, nu am înțeles, pentru că nimeni nu cunoaşte”, a declarat Ceban.

În replică, Andrei Spînu a menționat că Guvernul a aprobat 27 de măsuri care să fie puse în aplicare în funcție de 3 scenarii – dacă furnizarea gazului este limitată la 35%, 50% și 100%.

„Ion Ceban declară că nu cunoaște și nu înțelege nimic. El acuză guvernul și știe atât de puține despre pregătirile de iarnă, încât mă îngrijorez că acest om gestionează un oraș. Poate nici nu înțelege că războiul din țara vecină aduce consecințe devastatoare, inclusiv o iarnă grea. (…) Iar când vin timpuri complicate, trebuie să te pregătești, nu să te vaieți. Guvernul se pregătește, chiar dacă Ion Ceban nu știe și se vaietă.  Suntem o țară de gospodari. Ne pregătim. Cu seriozitate. Și vom răzbate împreună”, a scris Spînu pe Facebook.

Ministrul a amintit despre pregătirea compensațiilor pentru gaze, achiziționarea de cărbune și asigurarea cetățenilor cu lemne de foc. În plus, Anrei Spînu a subliniat că a fost creată o comisie guvernamentală care va gestiona planul de măsuri anticriză.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: