MAEIE comentează cazul celor 5 moldoveni deportați din Indonezia: „Au fost identificate soluții pentru revenirea acasă a conaționalilor”
Full Article 2 minutes read

MAEIE comentează cazul celor 5 moldoveni deportați din Indonezia: „Au fost identificate soluții pentru revenirea acasă a conaționalilor”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă a comentat pentru NM cazul celor 5 moldoveni expulzați din Indonezia. Oficialul a declarat că conaționalii au fost alungați din Bali pe motivul „încălcării regimului de ședere”.

Autoritățile din Indonezia au anunțat autoritățile noastre despre intenția de repatriere a 5 cetățeni ai Republicii Moldova pe motivul încălcării regimului de ședere în țara respectivă, inclusiv aplicându-se temporar interdicția de a reveni în statul asiatic”, a precizat Vodă. 

Reprezentantul MAEIE a menționat că cetățenii deportați sunt 3 maturi – două femei și un bărbat și 2 copii minori.

După intervenția misiunii noastre diplomatice la Tokio și a Consulatului onorific al Republicii Moldova în Indonezia, în cooperare cu cu autoritățile locale, au fost identificate soluții logistice pentru revenirea acasă a cetățenilor moldoveni”, a menționat reprezentantul de la comunicare.

MAEIE a punctat că cetățenii țării noastre au revenit acasă pe 21 decembrie 2022.

Amintim că 5 cetățeni ai Republicii Moldova și unul al Federației Ruse au fost expulzați din Indonezia după ce au ocupat ilegal vila unui localnic. La intervenția poliției au argumentat că casa “le-a fost dăruită de Dumnezeu”.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: