MAEIE comentează cazul celor 5 moldoveni deportați din Indonezia: „Au fost identificate soluții pentru revenirea acasă a conaționalilor”
Full Article 2 minutes read

MAEIE comentează cazul celor 5 moldoveni deportați din Indonezia: „Au fost identificate soluții pentru revenirea acasă a conaționalilor”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă a comentat pentru NM cazul celor 5 moldoveni expulzați din Indonezia. Oficialul a declarat că conaționalii au fost alungați din Bali pe motivul „încălcării regimului de ședere”.

Autoritățile din Indonezia au anunțat autoritățile noastre despre intenția de repatriere a 5 cetățeni ai Republicii Moldova pe motivul încălcării regimului de ședere în țara respectivă, inclusiv aplicându-se temporar interdicția de a reveni în statul asiatic”, a precizat Vodă. 

Reprezentantul MAEIE a menționat că cetățenii deportați sunt 3 maturi – două femei și un bărbat și 2 copii minori.

După intervenția misiunii noastre diplomatice la Tokio și a Consulatului onorific al Republicii Moldova în Indonezia, în cooperare cu cu autoritățile locale, au fost identificate soluții logistice pentru revenirea acasă a cetățenilor moldoveni”, a menționat reprezentantul de la comunicare.

MAEIE a punctat că cetățenii țării noastre au revenit acasă pe 21 decembrie 2022.

Amintim că 5 cetățeni ai Republicii Moldova și unul al Federației Ruse au fost expulzați din Indonezia după ce au ocupat ilegal vila unui localnic. La intervenția poliției au argumentat că casa “le-a fost dăruită de Dumnezeu”.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: