„Dar de la Dumnezeu”. Cinci moldoveni și un rus, care au ocupat ilegal o vilă din Bali, au fost deportați din Indonezia
Full Article 2 minutes read

„Dar de la Dumnezeu”. Cinci moldoveni și un rus, care au ocupat ilegal o vilă din Bali, au fost deportați din Indonezia

Cinci cetățeni ai Republicii Moldova și unul al Federației Ruse au fost expulzați din Indonezia după ce au ocupat ilegal vila unui localnic, iar la intervenția poliției au argumentat că aceasta „le-a fost dăruită de Dumnezeu”. Potrivit portalului coconuts.co, conaționalii noștri, inclusiv doi copii, au fost trimiși în țară acum câteva zile.

Cazul a ieșit la iveală în luna martie, când un bărbat s-a adresat la poliție, pe motiv că vila sa a fost ocupată ilegal.

Cinci dintre persoanele vizate sunt originare din Republica Moldova și au vârstele de 44, 36, 32, 10 și 6 ani. A cincea persoană este din Rusia și are 24 de ani. Cea din urmă a fost deportată în luna septembrie.

„Cazul a fost raportat în luna martie, când persoanele respective au pus stăpânire pe vila unui localnic. Proprietarul și autoritățile au mers să discute cu ei, însă aceștia insistau că vila le aparține și le-a fost dăruită de Dumnezeu”, se arată în articol.

Procesul de deportare a durat mai mult decât în mod obișnuit, întrucât pașaportul uneia dintre persoane dispăruse, iar al alteia – a ars. De asemenea, cetățenii străini refuzau să coopereze cu autoritățile indoneziene. După nouă luni, acestea au fost deportate.

Autoritățile din Bali au solicitat asistența Ambasadei R. Moldova din Tokyo pentru procesul de deportare. Familia a fost urcată la bordul unui avion Turkish Airlines pe 21 decembrie. După o escală la Istanbul, cei cinci urmau să ajungă la Chișinău. De asemenea, cei cinci au interdicție temporară de a veni în Indonezia.

NM a solicitat un comentariu din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării cu privire la acest caz, însă deocamdată nu am primit un răspuns.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: