„Mafia trebuie să plece!”. Veteranii de război anunță un protest în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

„Mafia trebuie să plece!”. Veteranii de război anunță un protest în centrul capitalei

Consiliul Național al Veteranilor de Război anunță organizarea unui protest în centrul capitalei, duminică, 17 mai. Într-o conferință de presă organizată vineri, 15 mai, aceștia au precizat că sunt nemulțumiți de acțiunile guvernării. Veteranii au venit cu un apel către administrațiile publice locale să ia atitudine și să ajute veteranii și alte categorii de cetățeni să se deplaseze la Chișinău, iar către oamenii de bună credință – să ajute protestatarii cu transport, echipament de protecție sau alimente. 

Organizatorii manifestației au menționat că veteranii vor ieși la protest pentru că „mafia trebuie să plece, justiția să-și facă datoria, iar cetățeanului trebuie să-i fie întoarsă demnitatea şi dreptatea”.

Printre nemulțumirile invocate de veterani se numără contrabanda cu Tiraspolul și lipsa unei soluții pentru problema transnistreană. De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți din cauza economiei tenebre și lipsa locurilor de muncă.

Un alt veteran a chemat la consolidarea tuturor păturilor sociale în  „eliberarea de oligarhi, structuri criminale, impotenți politici, care au adus țara la un colaps economic total și izolarea față de alte țări”.

Veteranii s-au adresat Ministerului Afacerilor Interne, cerând oficialilor să nu le încalce dreptul la întruniri și proteste pașnice, să nu obstrucționeze liberă deplasare și circulația cetățenilor.

Amintim că, pe 2 martie, veteranii au organizat un protest în fața guvernului. Aceștia au cerut demisia guvernului Chicu și a președintelui Igor Dodon, precum și îndemnizații lunare de 3000 lei pentru veterani, pentru părinții care și-au pierdut copii pe câmpul de luptă și pentru văduve și copii orfani. Printre revendicări a fost și micșorarea vârstei de pensionare la 55 de ani, asigurare medicală gratuită pe viață, compensații și scutiri la plata serviciilor comunale și la transportul interurban, precum și tratament anual gratuit.

În timpul protestului, mai mulți participanți au încercat să pătrundă în clădirea guvernului și au spart sticla de o ușă. De asemenea, au paralizat traficul rutier în centrul orașului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: