Magazinele Duty-Free nu vor fi desființate? Igor Grosu: „Se vor reinventa și vor continua să lucreze”
Full Article 2 minutes read

Magazinele Duty-Free nu vor fi desființate? Igor Grosu: „Se vor reinventa și vor continua să lucreze”

Rețeaua de magazine Duty-Free din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a căror licență a expirat, va continua să activeze, cu achitarea integrală a tuturor impozitelor și taxelor, fără excepții, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Radio Moldova. Potrivit lui, această rețea a fost folosită anterior pentru finanțări netransparente ale unor grupări criminale organizate.

„Acum eu cred că magazinele își vor continua activitatea, dar nu vor fi în regimul preferențial, Duty-Free, pentru că la unele produse nu vezi mare diferență dintre costurile din acest tip de magazin și în celelalte din afara regimului. Se vor reinventa pentru că este un loc preferat de mulți agenți economici pentru că lumea trece, vrea să ia un cadou, vrea să procure ceva. Eu cred că locul acesta liber, gol nu va rămâne”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că inițiativa legislativă care prevede anularea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost aprobată, pe 26 octombrie, de Guvern. Prin urmare, magazinul de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău ar trebui să fie desființat după data de 22 decembrie 2022, iar cele din zonele de ieșire din țară – după 3 septembrie 2023.

Documentul prevede modificări la Codul vamal și Codul fiscal, în vederea promovării principiului de echitate fiscală prin aplicarea impozitelor asupra mărfurilor comercializate pe teritoriul țării, inclusiv în unitățile de comerț amplasate în zonele vamale.

Potrivit proiectului, regimul duty-free va fi anulat pe întregul teritoriul Republicii Moldova, iar magazinele duty-free vor activa până la expirarea licenței curente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: