Magistrații au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon
Full Article 2 minutes read

Magistrații au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon și l-au anunțat în căutare. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 12 august.

Platon urma să se prezinte astăzi la ședința de judecată, unde este examinat dosarul cu privire la sustragerea unor sume de bani de la companiile de asigurări Asito, Мoldasig și Alliance Insurance Group (în trecut Victoria Asiguări).

Magistrații au precizat că, după ce Platon va fi reținut, acesta va fi trimis la Penitenciarul nr. 13. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel.

Avocații lui Platon au declarat că omul de afaceri nu s-a prezentat la ședința de judecată din motive personale și „va oferi dovezi în acest sens”. Anterior, Platon a confirmat că se află la Londra.

Menționăm că astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova pe 18 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: