Mai multe ambasade ucrainene au primit pachete cu ochi de animale
Full Article 2 minutes read

Mai multe ambasade ucrainene au primit pachete cu ochi de animale

Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit pachete care conțineau ochi de animale. Despre aceasta a anunțat pe 1 decembrie Ministerul de Externe de la Kiev, scrie Reuters

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, a informat că pachetele, îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv, au fost trimise la ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno.

„Studiem semnificația acestui mesaj”, a scris Nikolenko într-o declarație pe Facebook.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a ordonat ca toate ambasadele și consulatele vizate să fie plasate sub un nivel de securitate sporit.

Șase scrisori-capcană au fost trimise în această săptămână către ținte din Spania, inclusiv către premierul Pedro Sanchez și Ambasada SUA la Madrid, ceea ce a determinat Spania să sporească securitatea.

Nikolenko a declarat că intrarea în apartamentul ambasadorului la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a declarat că în fața ușii au fost lăsate fecale umane.

Nikolenko a mai spus că ambasada din Kazahstan a primit o amenințare cu bombă, care ulterior nu a fost confirmată.

Ambasada din Statele Unite a primit o scrisoare care conținea un articol critic la adresa Ucrainei, a spus oficialul. Scrisoarea, la fel ca majoritatea celorlalte, provenea dintr-o țară europeană, a spus el, fără a da detalii.

Amintim că pe 30 noiembrie a avut loc o explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului. Paznicul s-a ales cu o contuzie, dar și cu mâinele rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: