Mai multe companii avia armenești în Moldova? Chișinău și Erevan vor negocia un Acord privind serviciile aeriene
Full Article 2 minutes read

Mai multe companii avia armenești în Moldova? Chișinău și Erevan vor negocia un Acord privind serviciile aeriene

Republica Moldova și Armenia vor semna un acord în domeniul serviciilor aeriene, care urmează a fi negociat. Guvernul a aprobat deja componența delegației de negociatori din partea țării noastre. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a precizat că documentul respectiv prevede inclusiv aducerea de companii aeriene armenești pe piața avia din țara noastră. 

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Armeniei intenționează să înceapă negocierile asupra unui Acord privind serviciile aeriene. În cadrul ședinței din 16 iulie, Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre de Guvern cu privire la delegație de negociatori a acordului din partea țării noastre.

Potrivit documentului, delegația Republicii Moldova va fi formată din opt persoane, din cadrul mai multor instituții guvernamentale:

– Mircea Păscăluță (secretar de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale);
– Dorin Dolghi (șef al Serviciului politici în domeniul transportului aerian, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale);
– Victor Martin (șef al Secției tratate bilaterale în cadrul Direcției drept internațional, Ministerul Afacerilor Externe);
– Ivan Guboglo (atașat al Secției tratate bilaterale în cadrul Direcției drept internațional, Ministerul Afacerilor Externe);
– Eugeniu Chistol (șef adjunct al Direcției cooperare economică internațională, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării);
– Vasile Șaramet (director al Autorității Aeronautice Civile);
– Elena Voscoboinic (director al Autorității Aeronautice Civile);
– Eugen Kostețki (inspector principal al Secției cooperare internațională și comunicare cu mass-media, Autoritatea Aeronautică Civilă).

Secretarul de stat din cadrul MIDR, Mircea Păscăluță, va conduce delegația de negociatori și va fi împuternicit cu parafarea Acordului.

În cazul în care unul sau mai mulți membri ai delegației vor fi eliberați din funcția deținută, atribuțiile lor în cadrul acesteia vor fi exercitate de persoanele nou-desemnate în funcțiile respective, fără emiterea altei hotărâri de Guvern.

Într-un mesaj pe Facebook, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu că acordul care urmează a fi negociat va aduce mai multe beneficii cetățenilor. „Acest acord va crea oportunități de diversificare a destinațiilor pentru cetățeni, va aduce noi companii aeriene și va avea de asemenea un impact pozitiv asupra turismului și a economiei în general”, a precizat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: